РИМ Инженеринг се представи като участник в двадесетото юбилейно издание на ТЕХНОМЕБЕЛ, 23 до 26 април 2024 г. в Интер Експо Център, София. По време на специализираната изложба, която се провежда на всеки две години, ще бъдат показани новостите и тенденциите в секторите дървообработване и мебелно производство.

На щанда на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ, на традиционното място в зала 3, посетителите видяха в работен режим два модела кантиращи машини и CNC център за работа по метода Nesting от SCM GROUP.

 

RIMengineering1Technomebel24

 

RIMengineering2Technomebel24

 

RIMengineering3Technomebel24

 

RIMengineering4Technomebel24

На изложбена площ от 3000 кв.м. в зала 13 и зала 16, SCM представи широка гама технологични решения и нововъведения за високо персонализирано, взаимно свързано и устойчиво производство.

SCM се представи в това издание на Ligna с обширна гама нови продукти за всяко производствено изискване при обработката на плочи, масивна дървесина, строителни елементи и авторски мебели. Един от изложените примери беше вече наложената концепция Smart&Human Factory – интегрирана, напълно свързана и интелигентна мебелна фабрика в две версии с различен производствен капацитет. Друг важен акцент от SCM беше дигиталната свързаност в дървообработващите производствени процеси.

ЗА ДИГИТАЛИЗИРАНО ПРОИЗВОДСТВО

В зоната за „Дигитално Интегрирано Дървообработващо Производство“ SCM представи обновен, цялостен пакет от софтуер и услуги, подкрепящи мебелните производства във всеки етап на процеса: подготовка, планиране, производство, също и мониторинг, поддръжка и сервизиране от разстояние.

Подготовка. Софтуерът на SCM за работа в офиса включва CAD-CAM Maestro cnc за дървообработващи центри и 3D Maestro pro view, софтуер за симулации, чрез който да се избегнат сблъсъци и да се изчисли производственото време с възможно най-голяма прецизност. Представени бяха и нови функционалности при разкройващия софтуер Maestro cnc nest за пакетни циркуляри, проектиран да оптимизира рязането с минимален остатък както при малки, така и при големи производствени партиди. Беше показан и софтуерът Maestro power TMS, който улеснява и оптимизира управлението на инструментите в магазините на CNC центрите, също Maestro powerset в комбинация с новите пробивни машини morbidelli pwx500 и, като ексклузувно превю за Ligna, новият софтуер Maestro 3drill, който директно импортира тризимерни детайли с автоматично разпознаване на пробивните операции, които трябва да бъдат извършени.

Планиране. За програмиране и планиране на производството, SCM представи софтуера MES-type, който позволява наблюдението на фабриката и на напредъка по отделните поръчки в реално време, като осигурява и отчети на производствената история.

Производство. За всички машини от групата на SCM комплектовани с PC панели, SCM предлага HMI софтуера Maestro active, като унифициран, напреднал интефейс, свързващ човек и машина, който опростява допълнително взаимодействието на машинния оператор и изглежда еднакво за всички SCM машини.

Услуги. Платформата за дигитална свързаност Maestro connect осигурява наблюдение на машинния статус, оптимизация на поддръжката, бърза техническа подкрепа при засичане на проблем, предложения за поръчка на необходимите резервни части и по-нататъшна намеса на SCM техник чрез виртуална реалност. Целта е гарантиране на максимална възвръщаемост от SCM машините в комбинация с постоянна техническа поддръжка от сервизния екип на SCM. Към днешна дата софтуерът Maestro connect е част и от проекта "Woodworking made Izy", който се реализира между водещите производители на машини, които заедно дефинират общ стандарт за дигитална свързаност с цел допълнителна интеграция и улеснение на процесите в мебелните фабрики.

Digital services Smartech w

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ВСИЧКИ ПРИЛОЖНИ ПОЛЕТА НА ДЪРВООБРАБОТКАТА

Заедно с цялостните автоматизирани решения за Smart&Human Factory (Умна и Човешка Фабрика), SCM представи и широка гама единични машини с нови и частично обновени модели и функционалности. Само част от представените новости:

При технологиите за повърхностна обработка си струва да се отбележи новата калибровъчно-шлайфаща машина dmc system tc с лазерен агрегат за постигане на забележителни декоративни ефекти. От Superfici акцентът беше върху нова шприц кабина със система за UV полимеризация и технологията за екстра-мат финиш.

dmc system laser

При CNC дървообработващите центри: модел morbidelli m100 е с нова работна маса FlexDrive, а модел morbidelli x200 вече предлага етикетиране вътре в кабината за nesting операциите.

При кантирането видяхме новият модел olimpic 500 за малки и средни производства, търсещи всички предимства и функционалности от една кантираща машина на лимитирано работно пространство.

olimpic 500 hp con eye S min

И още: windorflex, нова автоматична работна клетка за производство на прозорци и профилиращата celaschi cpm за производство на елементи за врати.

Търсите най-подходящите за вашето производство дървообработващи машини? Разгледайте Каталога с машини на SCM.

С цел преодоляването на икономическите трудности, възникнали във връзка с COVID-19 кризата, „РИМ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД“ получи безвъзмездна финансова помощ в рамките на процедура BG16RFOP002-2.073 „ПОДКРЕПА НА МИКРО И МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ПАНДЕМИЯТА COVID-19“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

Наименование на проекта:

„Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“

Цел/и на проекта и очаквани резултати:

Осигуряване на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19 (в частност „РИМ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД“). Постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работните места в компанията.

Допълнителна информация:

Код на проектно предложение: BG16RFOP002-2.073-16093

Идентификатор на бенефициент: ЕИК: 130996551

Наименование на бенефициент: РИМ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД

Дата на стартиране: 14.09.2020

Дата на приключване: 14.12.2020

Стойност на бюджета в лева:

Общо: 10 000.00

Финансиране от ЕС:

ЕФРР: 8 500.00

Национално финансиране: 1 500.00

www.eufunds.bg

Проект BG16RFOP002-2.073-16093„Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“. Проектът се осъществява в рамките на процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, финансирана от ОП „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

eu covid

автоматична вертикална пробивна машина scm

Startech cn v е модел вертикална и компактна пробивна CNC машина, за пробивни операции и изработка на нутове. Осигурява прецизна работа с вертикално пробиване върху повърхността на плочата, хоризонтално пробиване от четирите страни и изработка на нутове с циркулярен диск по оста Х.

Гъвкавост - идеално решение при производстовото на къси серии по поръчка, тази автоматична пробивна машината е с лесно, интуитивно и бързо за настройки управление 

Прецизност - разположената отгоре над панела пробивна глава дава постоянна и надеждна отправна точка, а захващащата лапа за движение по оста Х гарантира допълнително прецизността при движение на обработваната плоча

Бързина - машинните операции са с максимално съкратено време, със скорост по осите от 20 м/мин.

Много компактна - заемаща едва 5,5 кв.м. тази вертикална пробивна машина наистина пести пространство

drilling head startech cn v   startech cn v mobile clamp
 startech cn v mobile clamp  startech cn v panel drilling

 

Към подробните технически характеристики на Startech cn v и другите модели автоматични пробивни машини от SCM >> ТУК.

 

На LIGNA 2019 SCM представи визията си за следващото поколение мебелна фабрика

Издание 2019 на знаменитото изложение Ligna беляза 60-тото юбилейно участие на италианския гигант SCM в Хановер с елегантен и светъл щанд от над 4 хил. кв. м. и с посетители и клиенти от 5-те континента. Официалният дилър на SCM за България РИМ Инженеринг по традиция се грижеше за гостите от България, запознавайки ги с последните новости в технологичните производствени решения на ниво организация на модерна мебелна фабрика и на равнище отделни машини с най-новите модели и подобрения.

Фокусът на тазгодишното представяне на SCM в Хановер беше върху визията за последно поколение мебелна фабрика под наименованието Smart & Human Factory. Логична еволюция на насочената към автоматизацията Индустрия 4.0, новата концепция на SCM се гради на умната, но и достъпна взаимовръзка човек-робот за целите на гъвкав производствен процес при доминиращо присъствие на индивидуални клиентски поръчки за мебели.

В обширната демонстрационна зона посетителите на щанда на SCM в зала 13 имаха възможността да наблюдават в реално време как машини, роботи и хора работят по-лесно и по-ефективно заедно. Автоматизираното производство на индивидуални поръчки е с максимална гъвкавост и възможност да бъде комплектовано за разнообразни по обем и вид мебелни производства. В своята същност процесът протича в няколко основни стъпки, започвайки от софтуерните и дигитални приложения, които обработват различните заявки и предварително „планират“ и групират необходимите детайли. Автономни мобилни роботи разпознават и взимат за отвеждане необходимите плочи към зоната за екитекиране и разкрояване. Следва повторно сканиране и своеобразни интелигентни мобилни товарни колички отвеждат вече разкроените детайли до следващата работна точка. Кантиращата машина от ново поколение работи с различни по размер, форма и цвят детайли, като автоматично устройство връща кантираните детайли при оператора. Следвайки същият работен модел, автономните товарани колички отвеждат детайлите към пробивен център, след това към зоната за асемблиране, пакетиране и складиране на готовата продукция. Тези сложни и многобройни операции протичат в хармония и безопасност между човешкото присъствие на оператора и постоянно движещите се из фабриката автономни роботи, които в реално време засичат и заобикалят евентуални препятствия по трасето.

Друг акцент от представянето на SCM бяха технологичните решения за повърхностна обработка – шлайфане, пресоване, финишна обработка, лакиране и боядисване – на щанда на Superfici в зала 16, също следвайки модела на новата умна фабрика.

Общо над 60 новости – нови модели, подобрения и нововъведения бяха показани де факто във всички сфери на предлаганите от SCM технологиии видове машини – за обработка на плочи и масив, за занаятчийски, малки, средни и големи индустриални производства, като допълнително затвърждаване на водещата позиция на италианската група като компанията, предлагаща най-широкия спектър в света от решения за вторична обработка на дърво.

 

 U9A2560

 

 U9A2987

 

 U9A3197

циркуляри с наклон на диска 46 градуса

МОДЕЛИТЕ SIX ДАВАТ СВОБОДА

Вече можеш да избираш циркуляр с наклон на диска до 46 градуса в двете посоки от трите серии циркуляри с каретка - Nova, Class и L'Invincibile.

Циркуляри с каретка L’Invincibile Si X, Class Si X и Nova Si X от SCM дават максимална височина на рязане при двоен наклон на диска с възможност за работа с главен диск с диаметър 550 мм и подрезвач с диаметър 160 мм. Това решение позволява безкомпромисно добри резултати при разкрой на плочи и масив.

Избери най-подходящия за твоето производство модел спрямо нивото на оборудване в различните серии - ръчни или електронни, електронно-програмируеми настройки, управление и допълнителни устройства... изборът е в твоите ръце.

Сега +1 допълнителна година гаранция към стандартната 10-годишна SCM гаранция на каретката.

Cirkulqri SiX web

Запознай се с пълния асортимент и техническите характеристики на циркулярите с каретка от трите серии на SCM:

- циркуляри с каретка серия Nova >>

- циркуляри с каретка серия Class >>

- циркуляри с каретка серия L'Invincibile >>

През месец април РИМ ИНЖЕНЕРИНГ взе традиционно участие в специализираното изложение за машини и материали за мебели в Интер Експо Център, София. Техномебел се проведе между 24-ти и 28-ми април паралелно със "Светът на мебелите". Впечатление направи разнообразието от машини и изложители за едно по-силно издание на Техномебел в сравнение с предходни години.

Екипът на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ посрещаше гостите си на познатата локация в зала 3. За пръв път в България беше демонстрирана и новата единна идентичност на SCM Group, с която всички видове машини и технологии за дървообработване вече са обединени под една единствена марка, SCM. Под шапката на бранда вече са всички досега познати марки, специализирани в различни технологични направления, като Morbidelli (CNC дървообработващи центри за пробиване и фрезоване), Stefani (кантиращи машини), Gabbiani (пакетни циркуляри), DMC (шлайф машини), Routech (CNC дървообработващи центри за строителни елементи), Celaschi (машини и производствени системи за паркет и подови настилки), Mahros (автоматизация), Sergiani (преси), SCM и Minimax (класически машини). Така клиентите на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ могат да намерят подходящото решение за тяхното производство лесно и удобно на едно място в сътрудничество с опитния екип на дългогодишния официален представител на SCM за България.

IMG 9887 web

IMG 9868 web

IMG 9880 web

Машини, които посетителите видяха в работен режим на щанда на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ:

Stefani MD - гъвкава и високопроизводителна кантираща машина индустриален тип

Машината е подходяща за средни и големи производства, изискващи непрекъснат работен процес с големи количества и разнообразни по размер и цвят кантове. Отличително предимство е възможността за работа с три вида технологии за залепване на канта и лесна смяна помежду им: AirFusion (агрегат за залепване на канта с горещ компресиран въздух), стопяемо лепило (EVA) и полиуретаново лепило (PU). Още едно предимство на модела е MultiEdge - машинна настройка по 4 оси от контролното табло със следните функции: различни тънки канотве (0.4, 0.6, 0.8,... мм.); различни по дебелина канотве и плочи със и без защитно фолио; кант с два радиуса; фрезоване с радиус диретно върху плочата (МДФ подготвен за боядисване); различен вид обработка с горен и долен агрегат.

IMG 9885 web

Morbidelli M200 - дървообработващ CNC център "всичко в едно" с много високи нива на гъвкавост при окомплектовка

Това решение при последното поколение обработка на дърво и композитни материали предлага оптимално съотношение цена-качество. 5-осната глава дава свобода на движение а 360 градуса, а ProSpace осигурява безопасен и бърз достъп от вскички страни на машината. С morbidelli M 100/200 получавате несравнимо качество при обработка благодарение на директно задвижваната 5-осна глава, която осигурява пълна липса на вибрации дори при много големи количества отнемане на материал, както и висока скорост на пробивната глава от 8.000 оборота с Ro.Ax шпинделите. В допълнение постигате 60% спестено време в работния цикъл благодарение на свръх оптимизирани времена при движението на работните групи и смяната на инструментите. Машината ви дава безгранични възможности при изработка на различни форми от различни материали - дърво, плочи, пластмаси, композитни материали. 

IMG 9877 web

IMG 9895 web

Ако сте пропуснали да посетите щанда ни в рамките на Техномебел 2018, свържете се с нашия екип сега, за да обсъдим най-подходящите решения за развитието на вашето производство.

IMG 9888 web

РИМ ИНЖЕНЕРИНГ - гр. София, ул. Христо Максимов 45, тел.: 02 873 23 61